Liliz Sulaiman :)
Assalamualaikum !




Travel this

Entry About


Message




cakap lha :D
Wednesday, 1 June 2011 | 00:20 | 0 Nanana
salam .....selamat petang dan terus lunch ok  ! bagi yang kerje . yang tak goyang kaki kat tepi teruskan lha .ambil angin dan terus bersantai ok .liliy kat sini memang kepanasan . tak henti-henti rasa macam nak bukak baju je .jangan nak intai-intai taw . banyak dosa kot .tu lha  ,yang panas je, liliy niey .amboi-amboi dah pandai buat hal sendiri . betul ke nie, macam tak percaya je .biar betul, atau biar boommmm ,atau terbabooommmmmmm ... saja nak buat gempak ! . tajuk atau title liliy tu atas tu ,nampak tak ^ ^  kalau tak nampak pendik lha umur jawapnye. mesti elmo niey jawap nampak-nampak maklum lha pakai mata 4 .jangan mara lha elmo liliy gurau je .musyuk-musyuk elmo nak ape ,nanty liliy belikan ,belikan elmo sorang satu ,nak angkat kerusi tak nak angkat kaki . berbalik pada title liliy kat sini . ok elmo tolong faham perasan liliy sikit ,tak mintak untuk hormat atau bla,bla,bla,  . tapi kat sini bukan nak kutuk atau mereka-mereka cerite bende yang tak pasti ! . liliy mintak maaf kalau ade pihak -pihak yang tersingung dengan ape yang liliy nak cerite ,tapi tujuan liliy cerite supaya ada kesedaran atas diri kita sendiri . elmo kena faham muhasabah diri . liliy tak pernah kutuk atau mereka-mereka cerite pasal elmo .maaf  sekali lagy buat elmo . tapi itulah hakikat sebuah kehidupan normal ade pasang surut .kadang-kadang elmo di atas dan kadang-kdang kita di bawah .. ketahuilah siape mahu di bawah .dah tentu-tentu elmo tak mahu ,kalau liliy pun tak akan pernah mahu .ape yang liliy mahu jangan terus-terus burukkan liliy . kat fb tu .wall pun kau sorokkan status elmo dari liliy .ape yang kat fb tu cuba pusingkan atau buat rumusan ape yang elmo cakap tu . bukan satu dua yang cerite dari mulut elmo-elmo  liliy . block  ye ape yang kat fb tu ,siape yang bermain  dengan diri siape elmo ! 




dulu kita bergembira ,ketawa ,duka-duka bersama tapi sekarang elmo ! biar lha .lagy pun bukan liliy baik macam elmo . tapi mane mungkin liliy buat hal ,kalau elmo tak buat hal . kat blog atau kat fb niey bukan liliy nak tunjuk baik dekat depan semua orang .kat sini liliy cuba ringkaikan ape yang patut atau tersirat liliy tak akan buat ape .cuma tersenyum je  ! .liliy tahu  ,elmo mesti cakap ,buat apa liliy block .sebab dah tak ade ape yang nak buat .harap gambar elmo je .tapi mesti elmo cakap, kat liliy( macam niey) bajet hot . ayat niey dah biase liliy dengar lha elmo . ayat niey sebagai seorang yang sentiasa di caci hamun  .tapi liliy tak rasa marah atau bla.bla.bla.elmo .liliy kuat .hati liliy tak serapuh itu. kalau nak jumpa liliy ,memang liliy dah bersedia hadapi ape jua keadaan .liliy akan tenang dan terus terbuka ,dengan hati rela .liliy mintak terus lha berusaha mencari teman yang sentiasa same level atau sama peragai macam elmo ! .liliy cuma insan biasa yang tak seberapa perfect .macam elmo . liliy sayang elmo macam orang sekelilingi liliy .

(domokun )berpesan liliy sekarang nak meningkat naik .pelbagai emosi dalam diri liliy.dan salah 1 nya nak memberontak ,nak mgemukan perasaan liliy.cpt tersentuh dan macam2 lagy emosi bercmpur yg blh wat liliy jadi runsing ,liliy kena hadapi dengan perasaan tenang !. 
OK jam menunjukan pukul 3.19 liliy perlu kuar dari blog ok .bye :( :( jum esok :)


Older Post | Newer Post